All MetalShaping

Go Back   All MetalShaping > General Metal Shaping Discussion > Basic questions and answers
  Today's Posts Posts for Last 7 Days Posts for Last 14 Days  

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 04-08-2018, 01:49 PM
Ricardo Ricardo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Johannesburg south africa
Posts: 19
Default

Hi Richard just want to ask does your machine have a.c. frequency settings knob ?
__________________
Ricardo
Reply With Quote
  #12  
Old 04-15-2018, 10:38 AM
Ricardo Ricardo is offline
Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Johannesburg south africa
Posts: 19
Default

Hi Richard so I have bought all the stuff needed to add a potentiometer to the pedal I then tried to wire it up so what I did was one wire I took of the line pot ran it to the rotary one and brought an out put from the rotary back to where I took of this wire on the line pot now I started with the blue one and it didn't work then the yellow it didn't work then tried the brown and it worked a bit not how I expected because the pedal could still give me amps until about 78 amps and then the rotary when turned allowed more on the pedal so I'm guessing its not right that way so I just connected everything back to normal and left it . What I do think is that all three wires are suppose to work together somehow... I watched this video on you tube of a guy in America that made himself a foot pedal and and he was saying that in the pedal there is a on off switch and the line pot now the on off switch Is what also turns on the torch and somehow works in conjuction with the pot and picks up on its resistance and gives you the current according to how much you press something along these lines is how he said it but didn't mention about a extra rotary potentiometer that can be added on
__________________
Ricardo

Last edited by Ricardo; 04-15-2018 at 11:16 AM.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-15-2018, 03:35 PM
skintkarter skintkarter is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Auckland New Zealand
Posts: 503
Default

I'll see if I can take a photo of the wiring Ricardo. My machine has a 'Clean' setting for A/C, but don't believe this fiddles with the frequency.
__________________
Richard
"I know nothing. I from Barcelona" (Manuel - Fawlty Towers)
Link to our racecar project https://www.facebook.com/pages/Elan-...ab=public&view
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 05:56 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.